Billige domæner – hvor finder du de billigste (og bedste) af slagsen?

Leder du efter et billigt domæne? Så skal du først gøre op med dig selv, om det skal være med eller uden hosting – det har nemlig stor betydning for prisen.

Skal du købe et .dk domæne, og vil du gerne gøre et godt køb – altså finde et sted hvor du kan købe et billigt domæne? Der er mange forskellige muligheder både i ind- og udland, og selve prisen for domænet er nogenlunde ens fra udbyder til udbyder (omkring 45-50 kr.). Det er først, når du også skal bruge hosting, at prisforskellene bliver markante.

Har du brug for et domæne uden hosting, anbefaler vi, at du kigger på enten DanDomain eller Simply.com. Her får du god kvalitet og dansk kundeservice, og får du på et senere tidspunkt brug for hosting, er det hurtigt og let at opgradere din pakke.

 

LÆS OGSÅ: Køb domæne uden hosting – her er dine muligheder

 

Er det ikke kun et domæne, du har brug for, men også hosting? Så bliver det straks mere kompliceret at vælge, hvilken udbyder du skal registrere dig hos. Det afhænger nemlig af flere forskellige faktorer, der hver især påvirker din hjemmesides hastighed og søgemaskineoptimering.

Spørger du os, bør du altid vælge dansk hosting. Leder du efter et billigt domæne i kombination med billig hosting, er Simply.com en god mulighed. Er shared hosting ikke noget for dig, kan du med fordel tage et kig på enten DanDomain, SmartWeb eller ScanNet, der tilbyder forskellige cloudbaserede løsninger og hjælp til at bygge din hjemmeside.

 

 

Vælg det rette domæne i første omgang

Om du leder efter et billigt domæne eller ej, er det essentielt, at du vælger det rigtige. Det er nemlig en kompliceret sag at skifte domænenavn uden at miste kunder. De faktorer, du som minimum bør overveje, inden du investerer i et domæne, er:

  • Længden på dit domænenavn
  • Bindestreger i navnet
  • Brugen af æ, ø og å
  • Domæneendelsen

Når det kommer til længden på dit domænenavn, bør du overveje at holde det så kort som muligt. Lange navne er ikke bare svære at huske, der er også større risiko for stavefejl fra de besøgendes side. En god tommelfingerregel er at holde navnet under 20 tegn – og gerne endnu kortere.

Om der skal være bindestreg i domænenavnet eller ej, er naturligvis en smagssag. Vi mener dog, at du med fordel kan droppe den. Overvejer du at bruge en bindestreg, er det sandsynligvis fordi domænenavnet uden er taget; er det aktuelt, ender dine besøgende hos konkurrenten, hvis de glemmer din bindstreg, og det er aldrig at foretrække.

Så er der spørgsmålet om æ, ø og å i dit domænenavn. Her anbefaler vi, at du finder et alternativt navn uden de danske bogstaver. For det første kan du ikke anvende dem i din mailadresse (her bliver de automatisk omdannet til ae, oe eller aa), og derudover begrænser du potentialet for at få udenlandske besøgende.

Sidst men ikke mindst er der domæneendelsen. Du jagter sandsynligvis et billigt .dk domæne, men det er ikke sikkert, dit ønskenavn er ledigt. I den situation kan du med fordel overveje nogle af de nyere og mere utraditionelle endelser – fx .ninja, .menu, .shop eller noget helt fjerde, der kan give dit domænenavn et ekstra tvist. 

 

LÆS OGSÅ: Sådan vælger du et godt domænenavn

FAQ BOKS

Hvad koster et domæne uden hosting?

Et billigt domæne uden hosting koster omkring 45-50 kr. hos de fleste danske udbydere.

Hvor langt bør mit domænenavn være?

Som tommelfingerregel bør du finde et domænenavn, der maksimalt er 20 tegn. På den måde bliver det lettere for kunderne at huske.

Må der være æ, ø og å i mit domænenavn?

Der MÅ gerne være æ, ø og å i dit domænenavn, men vi anbefaler det som udgangspunkt ikke. Det giver mere besvær, end det gavner.

Starter – Dandomain.dk

1-klik installation:  Ja
3 e-mailadresser
Dansk support på e-mail
Dansk support på telefon
1 GB hukommelse
10 GB serverplads
Læs mere
Pris pr. måned
12,90,-

Basic Suite - simply.com

1-klik installation:  Ja
E-mail:  Ubegrænset
Trustpilot:  4,8 ud af 5,0
Support:  E-mail
Trustpilot:  4,8 ud af 5,0
Support:  E-mail
1-klik installation:  Ja
E-mail:  Ubegrænset
Trustpilot:  4,8 ud af 5,0
Support:  E-mail
Læs mere
Pris pr. måned
DKK 9,50

Wannafind Webhotel

1-klik installation:  Ja
3 e-mailadresser
Dansk support på e-mail
Dansk support på telefon
10 GB serverplads
1 GB hukommelse
Læs mere
Pris pr. måned
12,90,-

Start-Up – Smartweb.dk

Godkendt af e-mærket
Google Shopping
PriceRunner mfl.
Fri support på dansk
Webshop inkl. website & blog
Let’s Encrypt SSL
OnPay betalingsmodul
Facebook Shopping
Flytning af din webshop
Hosting & opdateringer
Importmodul
Læs mere
Pris pr. måned
189,00,-

Starter – Scannet.dk

1-klik installation:  Ja
E-mail:  Ubegrænset
Dansk support Telefonsupport: 7:00-19:00
25 GB serverplads
25 GB serverplads
Læs mere
Pris pr. måned
DKK 99,00

Der findes ikke 
dumme spørgsmål

Kontakt os

    Om os

    Hos ledigedomæner.dk er det vores mål at hjælpe danskerne til at blive klogere på domæner. Det er en teknisk verden, langt de færreste kender til, og det kan være svært at finde hoved og hale i den. Hvad er op, og hvad er ned?

    (c) 2021