Domæne og webhotel: Derfor skal du købe det samme sted

Der er flere fordele ved at købe domæne og webhotel samlet. Først og fremmest er det nemmest at komme i gang med din hjemmeside på den måde. Særligt hvis du ikke er så teknisk kyndig. Derudover er det ofte nemmere i forhold til kundeservice.

Når du vil starte en hjemmeside, har du både brug for et domæne og et webhotel. Domænet er navnet på din hjemmeside, mens webhotellet er det sted, hvor alle oplysningerne om din hjemmeside ligger gemt. En hjemmeside kan altså ikke være online uden at have begge ting. Derfor vælger de fleste også at købe deres domæne gennem deres webhotel. Det er der nemlig mange fordele ved. 

Først og fremmest er det selvfølgelig nemmest for dig, at du kan købe dit domæne og komme i gang med at oprette din hjemmeside hos dit webhotel med det samme. Dermed kan du hurtigt få din hjemmeside op at køre. Stort set alle webhoteller tilbyder one-click installation af hjemmesidesoftware som for eksempel WordPress. Selv hvis du ikke er særlig teknisk kyndig, vil det altså bare kræve et enkelt klik, så kan du være i gang med din hjemmeside. 

Derudover er der den fordel ved at have domæne og webhotel samme sted, at det ofte vil være nemmere for webhotellet at hjælpe dig, hvis du støder på problemer. Når de har adgang til alle data i forbindelse med din hjemmeside, vil de ofte hurtigere kunne løse din udfordring.

 

domæne

 

Muligt at flytte domæne fra et webhotel til et andet 

Hvis du allerede har købt dit domæne igennem et webhotel, men du har fundet et andet, du gerne vil bruge, er det muligt for dig at flytte domænet til det andet webhotel. Selvom du til at starte med har haft domæne og webhotel to forskellige steder, vil det altså være muligt for dig at samle dem senere.

Det er selvfølgelig lidt mere besværligt, end hvis du havde valgt det samme webhotel fra begyndelsen. Men hvis du kontakter det webhotel, du gerne vil have flyttet dit domæne til, kan de som regel være behjælpelige. 

Der kan være mange grunde til, at du er endt med at have domæne hos et andet webhotel end der, hvor du ender med at vælge hosting til din hjemmeside. Nogle webhoteller giver dig mulighed for at registrere et domæne igennem dem, uden at du behøver at oprette hjemmesiden. Det kan være, hvis du vil være sikker på, at domænet er ledigt, men du endnu ikke er klar til at oprette hjemmesiden. Her kan du læse mere om, hvordan du gør det

FAQ BOKS

Hvad er fordelene ved at have domæne og webhotel det samme sted?

Når du har domæne og webhotel det samme sted, vil det være nemmere for dig at registrere dig, og webhotellets kundeservice har nogle bedre muligheder for at hjælpe dig, når du både har hosting og domæne hos dem.

Hvorfor skal jeg have både domæne og webhotel?

Du har brug for både et domæne og et webhotel for at kunne have en hjemmeside, der er online. Domænet er den adresse, der peger på hjemmesiden, mens webhotellet er den server, alle hjemmesidens oplysninger er placeret på.

Kan jeg skifte, hvis jeg ikke har webhotel og domæne samlet nu?

Ja, du kan godt flytte dit domæne til det webhotel, hvor du har webhosting. Det nemmeste er, at du kontakter dem for at høre, hvad du skal gøre.

Basic Suite - simply.com

1-klik installation:  Ja
E-mail:  Ubegrænset
Trustpilot:  4,9 ud af 5,0
Dansk support:  E-mail
2 GB hukommelse
10 GB serverplads
DDoS beskyttelse: Ja 
Website Malware Scanner: Ja
Læs mere
Pris pr. måned
DKK 4,97

Starter – Dandomain.dk

1-klik installation:  Ja
3 e-mailadresser
Dansk support på e-mail
Dansk support på telefon
1 GB hukommelse
10 GB serverplads
Læs mere
Pris pr. måned
12,90,-

Wannafind Webhotel

1-klik installation:  Ja
3 e-mailadresser
Dansk support på e-mail
Dansk support på telefon
10 GB serverplads
1 GB hukommelse
Læs mere
Pris pr. måned
12,90,-

Start-Up – Smartweb.dk

Godkendt af e-mærket
Google Shopping
PriceRunner mfl.
Fri support på dansk
Webshop inkl. website & blog
Let’s Encrypt SSL
OnPay betalingsmodul
Facebook Shopping
Flytning af din webshop
Hosting & opdateringer
Importmodul
Læs mere
Pris pr. måned
189,00,-

Starter – Scannet.dk

1-klik installation:  Ja
E-mail:  Ubegrænset
Dansk support Telefonsupport: 7:00-19:00
25 GB serverplads
25 GB serverplads
Læs mere
Pris pr. måned
DKK 99,00

Der findes ikke 
dumme spørgsmål

Kontakt os

    Om os

    Hos ledigedomæner.dk er det vores mål at hjælpe danskerne til at blive klogere på domæner. Det er en teknisk verden, langt de færreste kender til, og det kan være svært at finde hoved og hale i den. Hvad er op, og hvad er ned?

    (c) 2021