Domæne – priser: Kan det betale sig at købe dyrt?

Domænepriserne afhænger både af, hvilket webhotel du køber dit domæne igennem, og hvilket domæne du vælger. I nogle tilfælde kan det betale sig for dig, at du betaler en højere domænepris frem for en lavere. Det kommer dog helt an på, hvad du skal bruge dit domæne til.

Når det kommer til domænepriser, og om det kan betale sig at købe dyrt, er der to forskellige aspekter, du bør se på: 

1. Kan det betale sig at købe hos et dyrere webhotel?

2. Kan det betale sig at købe et dyrere domæne f.eks. .com i stedet for .dk? 

Begge dele spiller ind i forhold til prisen på dit domæne, og begge dele er vigtige at overveje, inden du lægger dig fast på et domæne og et webhotel. 

 

Kan det betale sig at vælge et dyrere webhotel?

Når du skal registrere dit domæne, skal du altid gøre det igennem en godkendt registrator. Det vil typisk være dit webhotel. Der er forskel på, hvor meget det koster at registrere et domæne hos de forskellige webhoteller, og hvor meget et abonnement koster. Derfor er det selvfølgelig også værd, at du tænker over, om det kan betale sig at vælge et dyrere webhotel. 

Hvis du skal bruge din hjemmeside til privat brug, eller du lige er startet op med en virksomhed, er der ingen grund til, at du vælger et dyrt webhotel. I det tilfælde vil du sagtens kunne bruge et billigt et af slagsen og så opgradere, hvis der senere kommer meget trafik på din hjemmeside. 

Hvis du imidlertid opretter en webshop eller en hjemmeside, hvor du regner med, at der fra starten kommer til at være meget trafik, kan det dog godt betale at vælge et dyrere webhotel. Med det dyrere webhotel kommer der også hurtigere indlæsning af din hjemmeside og bedre kundeservice. Begge dele er noget, du har brug for til din virksomhed. 

Se her, hvilke webhoteller vi anbefaler, at du køber dit domæne hos

 

domæne

 

Kan et .com domæne betale sig på trods af højere domænepriser?

Det andet vigtige spørgsmål i forhold til domænepriser er, om det kan betale sig for dig at vælge et .com domæne frem for et .dk domæne.

Et .com domænerne er typisk dyrere at registrere. Hos webhotellet DanDomain.dk skal du for eksempel kun betale 29 kroner for oprettelsen af dit .dk domæne det første år, mens du skal betale 374 kroner for årsafgiften plus oprettelsen af dit .com domæne. 

Svaret på, om den højere domænepris kan betale sig, afhænger dog af, hvad du vil bruge domænet til. Hvis du vil have en hjemmeside, der skal være på dansk, og som kun henvender sig til danskere, så kan du lige så godt vælge et .dk domæne. 

Hvis du gerne vil have en hjemmeside på engelsk, eller du regner med, at din hjemmeside kommer til at være på flere sprog, giver det selvfølgelig bedst mening, at du vælger et .com domæne. 

Om det kan betale sig for dig at vælge en højere domænepris, kommer altså helt an på, hvad du skal bruge din hjemmeside til. Det gælder både i forhold til webhotel og i forhold til selve domænet.  

 

LÆS OGSÅ: Billigste domæneregistrering – følg guiden, og få dit domæne hurtigt og let

FAQ BOKS

Er et .com domæne dyrere end et .dk domæne?

Ja, et .com domæne er typisk dyrere end et .dk domæne. Du bør altid undersøge priserne hos det webhotel, hvor du overvejer at oprette dig. Hvis et .com domæne er det rigtige for dig, er det dog de ekstra penge værd.

Hvad afhænger domænepriser af?

Domænepriserne afhænger af, hvilket webhotel du vælger at købe dit domæne igennem, og hvilken type domæne du vælger. For eksempel er .com domæner dyrere end .dk domæner.

Hvorfor har webhotellet betydning for, hvad mit domæne koster?

Når du køber et domæne, skal du købe det igennem en registrator. Det vil typisk være dit webhotel. Derfor har webhotellet stor betydning for, hvor meget dit domæne kommer til at koste.

Starter – Dandomain.dk

1-klik installation:  Ja
3 e-mailadresser
Dansk support på e-mail
Dansk support på telefon
1 GB hukommelse
10 GB serverplads
Læs mere
Pris pr. måned
12,90,-

Basic Suite - simply.com

1-klik installation:  Ja
E-mail:  Ubegrænset
Trustpilot:  4,8 ud af 5,0
Support:  E-mail
Trustpilot:  4,8 ud af 5,0
Support:  E-mail
1-klik installation:  Ja
E-mail:  Ubegrænset
Trustpilot:  4,8 ud af 5,0
Support:  E-mail
Læs mere
Pris pr. måned
DKK 9,50

Wannafind Webhotel

1-klik installation:  Ja
3 e-mailadresser
Dansk support på e-mail
Dansk support på telefon
10 GB serverplads
1 GB hukommelse
Læs mere
Pris pr. måned
12,90,-

Start-Up – Smartweb.dk

Godkendt af e-mærket
Google Shopping
PriceRunner mfl.
Fri support på dansk
Webshop inkl. website & blog
Let’s Encrypt SSL
OnPay betalingsmodul
Facebook Shopping
Flytning af din webshop
Hosting & opdateringer
Importmodul
Læs mere
Pris pr. måned
189,00,-

Starter – Scannet.dk

1-klik installation:  Ja
E-mail:  Ubegrænset
Dansk support Telefonsupport: 7:00-19:00
25 GB serverplads
25 GB serverplads
Læs mere
Pris pr. måned
DKK 99,00

Der findes ikke 
dumme spørgsmål

Kontakt os

    Om os

    Hos ledigedomæner.dk er det vores mål at hjælpe danskerne til at blive klogere på domæner. Det er en teknisk verden, langt de færreste kender til, og det kan være svært at finde hoved og hale i den. Hvad er op, og hvad er ned?

    (c) 2021