Domæner: Nye domæneendelser – hvad skal du vide om dem?

Overvejer du at bruge en anden domæneendelse end den klassiske .dk eller .com? Det kan klart være interessant for dig at tænke ud af domæneboksen og give en af de mange nye muligheder for domæneendelser en chance.

Alle domæner ender på .noget. Engang var udbuddet af disse domæneendelser begrænset til nogle meget få, og det gjorde det til en (endnu) sværere opgave at finde et ledigt domænenavn uden at gå for meget på kompromis med de gode råd til det perfekte domænenavn. 

 

LÆS OGSÅ: Sådan vælger du et godt domænenavn 

 

I dag er domæneendelser meget mere end .dk og.com. Overordnet findes der to veje at gå, hvis du gerne vil være lidt mere kreativ med endelsen på dit domæne. 

Du kan enten vælge at købe din helt egen endelse, hvilket kunne være din virksomheds navn (ditnavn.ditnavn). Det vil dog kun være relevant for meget store brands, da prisen for denne type domæneendelse er helt oppe omkring en million kroner. 

En mere tilgængelig mulighed er at købe en af de mange nye domæneendelser, der er blevet frigivet i løbet af de senere år. Det er for eksempel endelser som .tech, .store eller .website. 

 

 

3 fordele ved en ny domæneendelse

 

1: Match dit brand til din domæneendelse

Selvom du mister den generelle genkendelse ved de klassiske domæneendelser som .dk og .com, kan du i stedet skabe en rigtig god sammenhæng mellem din virksomhed og din domæneendelse. 

Hvis salg for eksempel er formålet med din hjemmeside, fordi du ejer en butik eller kører en webshop, så kan domæneendelsen .store være relevant for dig. Hermed fremgår det tydeligt, hvad din hjemmeside kan, og det kan være med til at fange interessen fra potentielle besøgende.  

 

2: Slip for at gå på kompromis med det stærke domænenavn

Hvis du insisterer på en .dk-domæneendelse, kan du være nødsaget til at gå meget på kompromis med dit domænenavn – og det er trods alt din brugers første kontakt med din virksomhed. Med en af de nye domæneendelser kan du slippe for at skabe et domænenavn med kreative stavemåder, bindestreger og irriterende tilføjelser, der svækker din brandidentitet og kan være svært at huske for brugerne. 

 

3: Skil dig ud fra konkurrenterne 

Hvis du vælger at matche din domæneendelse med dit brand, så kan det – ud over at styrke dit brand fra starten – være en måde at skille sig ud fra konkurrenter fra samme branche. Det kunne for eksempel gøre sig gældende for .tech, der tydeligt markerer, at du er i tech-branchen. 

 

LÆS OGSÅ: Ledige domæner: Hold øje med de domæner, der bliver ledige

FAQ BOKS

Hvad er nye domæneendelser?

Fra at være begrænset til nogle få domæneendelser som dk, .com og .info er der i de senere år kommet mange flere muligheder til – for eksempel .tech, .online og .store.

Hvor kan jeg finde de nye domæneendelser?

Du kan finde de nye domæneendelser alle steder, hvor du søger efter ledige domænenavne. Der vil de nye domæneendelser dukke op som forslag.

Kan jeg lave min helt egen domæneendelse?

Ja, der er mulighed for at købe en helt unik domæneendelse, men det vil for det meste kun være relevant for meget store virksomheder, da det er en bekostelig affære.

Starter – Dandomain.dk

1-klik installation:  Ja
3 e-mailadresser
Dansk support på e-mail
Dansk support på telefon
1 GB hukommelse
10 GB serverplads
Læs mere
Pris pr. måned
12,90,-

Basic Suite - simply.com

1-klik installation:  Ja
E-mail:  Ubegrænset
Trustpilot:  4,8 ud af 5,0
Support:  E-mail
Trustpilot:  4,8 ud af 5,0
Support:  E-mail
1-klik installation:  Ja
E-mail:  Ubegrænset
Trustpilot:  4,8 ud af 5,0
Support:  E-mail
Læs mere
Pris pr. måned
DKK 9,50

Wannafind Webhotel

1-klik installation:  Ja
3 e-mailadresser
Dansk support på e-mail
Dansk support på telefon
10 GB serverplads
1 GB hukommelse
Læs mere
Pris pr. måned
12,90,-

Start-Up – Smartweb.dk

Godkendt af e-mærket
Google Shopping
PriceRunner mfl.
Fri support på dansk
Webshop inkl. website & blog
Let’s Encrypt SSL
OnPay betalingsmodul
Facebook Shopping
Flytning af din webshop
Hosting & opdateringer
Importmodul
Læs mere
Pris pr. måned
189,00,-

Starter – Scannet.dk

1-klik installation:  Ja
E-mail:  Ubegrænset
Dansk support Telefonsupport: 7:00-19:00
25 GB serverplads
25 GB serverplads
Læs mere
Pris pr. måned
DKK 99,00

Der findes ikke 
dumme spørgsmål

Kontakt os

    Om os

    Hos ledigedomæner.dk er det vores mål at hjælpe danskerne til at blive klogere på domæner. Det er en teknisk verden, langt de færreste kender til, og det kan være svært at finde hoved og hale i den. Hvad er op, og hvad er ned?

    (c) 2021