I stedet giver vi her tre gode råd til, hvad du kan gøre, hvis dit ønskede domæne ikke er ledigt.
Mange vil forbinde domæneendelser med de klassiske .dk eller .com. Men der findes mange andre muligheder, som kan være interessante at dykke ned i, hvis dit ønskedomæne ikke er ledigt, og du gerne vil i gang med din hjemmeside hurtigst muligt.
Hvis din hjemmeside for eksempel er en webshop, kan det give mening at vælge domæneendelsen .store. Særligt domæneendelsen .dk er populær i Danmark, og det kan derfor være klogt at tænke lidt ud af boksen på dette område, hvis du har et særligt domænenavn, du helst ikke vil opgive, men som ikke er ledigt lige nu.
LÆS OGSÅ: Domæner: Nye domæneendelser – hvad skal du vide om dem?
En anden mulighed er at tage kontakt til den nuværende ejer af domænet. Du kan som regel finde oplysninger på den person eller virksomhed, der har brugsretten til dit drømmedomæne i øjeblikket.
Inde hos DK Hostmaster kan du lave en såkaldt Whois-søgning på alle .dk domæner. Ofte vil du på den måde kunne få adgang til en e-mail eller adresse, som du kan skrive til. Det kan jo være, at den nuværende ejer af domænet er interesseret i at sælge rettighederne til dig.
LÆS OGSÅ: Guide: Sådan overdrager du et domæne via DK Hostmaster
Hvis tid ikke er en faktor i jagten på det domæne, der ikke er ledigt lige nu, kan du kaste dig over en af disse to muligheder.
Enten kan du bruge Domæneninja, som er en funktion udbudt af Simply.com. Inde hos denne hostingudbyder kan du nemlig få adgang til en liste over de .dk domæner, der netop er blevet ledige. Der er selvfølgelig ikke den store chance for, at det helt specifikke domæne, du er ude efter, dukker op på listen – men det kan også være et godt sted at blive inspireret.
Hvis du vil gå mere specifikt efter et helt bestemt domæne, kan du skrive dig på en venteliste inde hos DK Hostmaster. Det koster dig 75 kroner om året, men så får du også direkte besked, når domænet bliver ledigt.
Hos ledigedomæner.dk er det vores mål at hjælpe danskerne til at blive klogere på domæner. Det er en teknisk verden, langt de færreste kender til, og det kan være svært at finde hoved og hale i den. Hvad er op, og hvad er ned?