Er dit ønskede domæne ikke ledigt? Her er dine muligheder

Du kender måske frustrationen. Du har fundet på det helt perfekte domænenavn til din kommende hjemmeside kun for at opdage, at det slet ikke er ledigt. Men giv ikke op for hurtigt. Der er et par muligheder, du kan afprøve, inden du begynder at udtænke alternative domænenavne.

Det kan godt være svært at finde et ledigt domæne, der samtidig har det perfekte navn til den hjemmeside, du gerne vil oprette. Det kan føre til eksperimenter med bindestreger og alternative stavemåder, men det er en vej, du skal passe på med at gå ned af. Det kan nemlig gøre dit domæne sværere at huske for kommende besøgende.

I stedet giver vi her tre gode råd til, hvad du kan gøre, hvis dit ønskede domæne ikke er ledigt.

 

image

 

1 – Alternative domæneendelser

Mange vil forbinde domæneendelser med de klassiske .dk eller .com. Men der findes mange andre muligheder, som kan være interessante at dykke ned i, hvis dit ønskedomæne ikke er ledigt, og du gerne vil i gang med din hjemmeside hurtigst muligt. 

Hvis din hjemmeside for eksempel er en webshop, kan det give mening at vælge domæneendelsen .store. Særligt domæneendelsen .dk er populær i Danmark, og det kan derfor være klogt at tænke lidt ud af boksen på dette område, hvis du har et særligt domænenavn, du helst ikke vil opgive, men som ikke er ledigt lige nu.

 

LÆS OGSÅ: Domæner: Nye domæneendelser – hvad skal du vide om dem? 

 

2 – Kontakt den nuværende domæneejer

En anden mulighed er at tage kontakt til den nuværende ejer af domænet. Du kan som regel finde oplysninger på den person eller virksomhed, der har brugsretten til dit drømmedomæne i øjeblikket. 

Inde hos DK Hostmaster kan du lave en såkaldt Whois-søgning på alle .dk domæner. Ofte vil du på den måde kunne få adgang til en e-mail eller adresse, som du kan skrive til. Det kan jo være, at den nuværende ejer af domænet er interesseret i at sælge rettighederne til dig. 

 

LÆS OGSÅ: Guide: Sådan overdrager du et domæne via DK Hostmaster

 

3 – Brug Domæneninja eller skriv dig på venteliste

Hvis tid ikke er en faktor i jagten på det domæne, der ikke er ledigt lige nu, kan du kaste dig over en af disse to muligheder. 

Enten kan du bruge Domæneninja, som er en funktion udbudt af Simply.com. Inde hos denne hostingudbyder kan du nemlig få adgang til en liste over de .dk domæner, der netop er blevet ledige. Der er selvfølgelig ikke den store chance for, at det helt specifikke domæne, du er ude efter, dukker op på listen – men det kan også være et godt sted at blive inspireret. 

Hvis du vil gå mere specifikt efter et helt bestemt domæne, kan du skrive dig på en venteliste inde hos DK Hostmaster. Det koster dig 75 kroner om året, men så får du også direkte besked, når domænet bliver ledigt. 

FAQ BOKS

Hvad er alternative domæneendelser?

Mange forbinder domæneendelser med .dk eller .com. Men der findes mange muligheder for alternative domæneendelser – for eksempel .store, .website eller .tech.

Kan jeg få direkte besked, når mit ønskedomæne bliver ledigt?

Du kan skrive dig på en venteliste inde hos DK Hostmaster for 75 kroner om året.

Kan man kontakte ejeren af et domæne?

Hvis du laver en Whois-søgning på et domæne, vil du ofte få adgang til en adresse og en e-mail på den person eller virksomhed, der ejer brugsretten til domænet lige nu.

Starter – Dandomain.dk

1-klik installation:  Ja
3 e-mailadresser
Dansk support på e-mail
Dansk support på telefon
1 GB hukommelse
10 GB serverplads
Læs mere
Pris pr. måned
12,90,-

Basic Suite - simply.com

1-klik installation:  Ja
E-mail:  Ubegrænset
Trustpilot:  4,8 ud af 5,0
Support:  E-mail
Trustpilot:  4,8 ud af 5,0
Support:  E-mail
1-klik installation:  Ja
E-mail:  Ubegrænset
Trustpilot:  4,8 ud af 5,0
Support:  E-mail
Læs mere
Pris pr. måned
DKK 9,50

Wannafind Webhotel

1-klik installation:  Ja
3 e-mailadresser
Dansk support på e-mail
Dansk support på telefon
10 GB serverplads
1 GB hukommelse
Læs mere
Pris pr. måned
12,90,-

Start-Up – Smartweb.dk

Godkendt af e-mærket
Google Shopping
PriceRunner mfl.
Fri support på dansk
Webshop inkl. website & blog
Let’s Encrypt SSL
OnPay betalingsmodul
Facebook Shopping
Flytning af din webshop
Hosting & opdateringer
Importmodul
Læs mere
Pris pr. måned
189,00,-

Starter – Scannet.dk

1-klik installation:  Ja
E-mail:  Ubegrænset
Dansk support Telefonsupport: 7:00-19:00
25 GB serverplads
25 GB serverplads
Læs mere
Pris pr. måned
DKK 99,00

Der findes ikke 
dumme spørgsmål

Kontakt os

    Om os

    Hos ledigedomæner.dk er det vores mål at hjælpe danskerne til at blive klogere på domæner. Det er en teknisk verden, langt de færreste kender til, og det kan være svært at finde hoved og hale i den. Hvad er op, og hvad er ned?

    (c) 2021