Er domænet ledigt? Så nemt finder du svaret

Er domænet ledigt? Sørg for altid at undersøge det, inden du forelsker dig i et domæne. Det er faktisk virkelig nemt at gøre. Der findes flere steder – for eksempel webhoteller – hvor de har en søgemaskine, så du kan se, hvilke domæner der er ledige.

Du kan bruge nok så meget tid på at brainstorme på, hvad dit domænenavn til din hjemmeside skal være. Men hvis domænet ikke er ledigt, er det bare tid ud af vinduet. Derfor er det en god idé, at du løbende tjekker, om et domæne er ledigt, så du ikke bruger en masse tid og energi på et domæne, du slet ikke har mulighed for at få.

Det er meget nemt for dig at tjekke, om et domæne er ledigt. Hos flere af de webhoteller, som vi anbefaler, at du registrerer dit domæne igennem, har de en søgemaskine, hvor du kan søge på domæner. Det gælder for eksempel Simply.com og Dandomain.dk. 

Du taster altså bare dit ønskede domæne ind og får så vist, om det er ledigt eller ej. Er det ledigt, kan du selvfølgelig bare købe det. Er det ikke ledigt, vil søgemaskinen vise dig, om det er ledigt med nogle andre domæneendelser. Det kan være andre landeendelser, eller det kan være en generisk endelse som .com, .website eller .net. 

 

LÆS OGSÅ: Domæner: Nye domæneendelser – hvad skal du vide om dem?

 

guide

 

Hvad skal jeg gøre, hvis mit domæne ikke er ledigt? 

Er der et domæne, du gerne vil have, men som du ikke kan få? Så er der kun to ting at gøre: 

1. Du kan forlige dig med det og finde et andet.

2. Du kan prøve at se, om du kan købe det.

Selvom du har brugt tid på at finde frem til et godt domæne, vil det klart nemmeste og mest tidsbesparende typisk være, at du finder på et andet. Der er stadig mange domæner, der ikke er blevet taget, og som kan være en virkelig god adresse for din hjemmeside.

Men hvis der er et domæne, du bare gerne vil have, kan du prøve at se, hvem der ejer det. Det kan for eksempel være, hvis du har en virksomhed, du allerede har navngivet, og du gerne vil have et domæne, der passer til navnet. 

Når du har fundet ejeren af domænet, kan du kontakte vedkommende for at finde ud af, om han eller hun er villige til at sælge til dig. Og i det tilfælde må du selvfølgelig finde dig i, at det er ejeren, der sætter prisen for, hvor meget det kommer til at koste. Det kan altså blive langt dyrere, end hvis du havde valgt et domæne, der allerede var ledigt. 

Slår det fejl med at købe domænet, har du mulighed for at skrive dig på venteliste hos DK Hostmaster, så du kan købe det, hvis det bliver ledigt. Det koster 75 kroner om året. 

 

I denne artikel kan du læse mere om, hvad du kan gøre, hvis dit domæne ikke er ledigt

 

FAQ BOKS

Hvad skal jeg gøre, hvis domænet ikke er ledigt?

Hvis domænet ikke er ledigt, kan du prøve at finde et andet domæne, eller du kan forsøge at kontakte den nuværende ejer og høre, om vedkommende vil sælge.

Hvor kan jeg tjekke, om et domæne er ledigt?

Mange webhoteller har en søgemaskine, hvor du kan tjekke, om dit ønskede domæne er ledigt. Du kan også bare søge på Google efter "tjek domæne", så dukker der masser af resultater op.

Kan jeg holde øje med, om et domæne bliver ledigt?

Ja, du kan skrive dig på venteliste hos DK Hostmaster, hvis det er et .dk-domæne, du har udset dig. Det koster 75 kr. om året.

Basic Suite - simply.com

1-klik installation:  Ja
E-mail:  Ubegrænset
Trustpilot:  4,9 ud af 5,0
Dansk support:  E-mail
2 GB hukommelse
10 GB serverplads
DDoS beskyttelse: Ja 
Website Malware Scanner: Ja
Læs mere
Pris pr. måned
DKK 4,97

Starter – Dandomain.dk

1-klik installation:  Ja
3 e-mailadresser
Dansk support på e-mail
Dansk support på telefon
1 GB hukommelse
10 GB serverplads
Læs mere
Pris pr. måned
12,90,-

Wannafind Webhotel

1-klik installation:  Ja
3 e-mailadresser
Dansk support på e-mail
Dansk support på telefon
10 GB serverplads
1 GB hukommelse
Læs mere
Pris pr. måned
12,90,-

Start-Up – Smartweb.dk

Godkendt af e-mærket
Google Shopping
PriceRunner mfl.
Fri support på dansk
Webshop inkl. website & blog
Let’s Encrypt SSL
OnPay betalingsmodul
Facebook Shopping
Flytning af din webshop
Hosting & opdateringer
Importmodul
Læs mere
Pris pr. måned
189,00,-

Starter – Scannet.dk

1-klik installation:  Ja
E-mail:  Ubegrænset
Dansk support Telefonsupport: 7:00-19:00
25 GB serverplads
25 GB serverplads
Læs mere
Pris pr. måned
DKK 99,00

Der findes ikke 
dumme spørgsmål

Kontakt os

    Om os

    Hos ledigedomæner.dk er det vores mål at hjælpe danskerne til at blive klogere på domæner. Det er en teknisk verden, langt de færreste kender til, og det kan være svært at finde hoved og hale i den. Hvad er op, og hvad er ned?

    (c) 2021