Guide: Så let er det at finde et ledigt domæne

Det er nemt og hurtigt at finde ud af, om et domæne er ledigt. Der findes særlige søgemaskiner til formålet. Dem kan du blandt andet finde hos en række webhoteller. Udover at du kan få oplyst, om domænet er ledigt, kan du også se, hvor meget det vil koste dig at købe det.

Har du en god idé til et domæne, er du sikkert interesseret i at vide, om det er ledigt eller ej. Det vil faktisk være ret nemt for dig at finde ud af det. Der er nemlig mange steder, der tilbyder en søgemaskine, hvor du kan søge på domæner. Dermed kan du hurtigt finde ud af, om de er ledige eller ej. 

Du finder ofte sådan nogle søgemaskiner hos webhoteller. Typisk vil du registrere dit domæne igennem et webhotel, og det giver derfor også mening, at du kan søge hos dem for at finde ud af, hvilke der er ledige og optaget. Når du har fundet et ledigt domæne, du gerne vil købe, kan du derefter gå direkte videre til at registrere dig som ejer af det. 

Nogle af de webhoteller, som du for eksempel kan finde en søgemaskine til ledige domæner hos, er: 

- Simply.com 

- Dandomain.dk

- Wannafind

- Scannet.dk

Hvis dit ønskede domæne ikke er ledigt, kan du her læse mere om, hvordan du kan gribe situationen an

 

domæne

 

Sådan fungerer en søgemaskine til domænesøgning

Når du søger efter et domæne i en søgemaskine til formålet, vil du se, at du først og fremmest får vist, om dit ønskede domæne er ledigt. Er det ledigt, kan du gå direkte videre til at købe det. Er det optaget, har du selvfølgelig ikke den valgmulighed. 

Dog vil du i alle søgemaskinerne kunne se domænet med andre endelser også. Hvis du for eksempel har søgt på et .dk-domæne, vil du også få vist domænet med endelser som .com, .org, .net og meget andet. Måske er der en af dem, der er ledige, og som du har lyst til at bruge. 

Andre endelser kan selvfølgelig koste mere end en .dk-endelse. Det er dog de færreste endelser, der vil være direkte dyre for dig at købe. De fleste koster omkring 100 kroner om året, mens der er nogle få, der løber op i flere hundrede kroner, måske endda 1000 kroner. 

Når du køber et domæne, skal du huske, at du ikke bare køber det, og så er det dit for altid. Du lejer det for et år ad gangen. Derfor vil der typisk i søgemaskinerne både være opgivet prisen for at leje domænet det første år, ligesom der også vil være opgivet lejen for de efterfølgende år. Vær opmærksom på, at der godt kan være forskel på de to. 

FAQ BOKS

Hvad gør jeg, hvis domænet ikke er ledigt?

Hvis domænet ikke er ledigt, vil det nemmeste være, at du finder et andet, der er, og at du bruger det. Du kan dog godt kontakte den nuværende ejer af domænet og høre, om de vil sælge.

Hvordan kan jeg finde ud af, om et domæne er ledigt?

Der findes søgemaskiner, hvor du kan søge på, om et domæne er ledigt eller ej. Dem finder du typisk hos et webhotel, som du også har mulighed for at købe domænet igennem.

Kan jeg se, hvad et ledigt domæne koster?

Ja, de fleste webhoteller viser dig, hvad et ledigt domæne koster og giver dig mulighed for at købe det med bare nogle få klik.

Basic Suite - simply.com

1-klik installation:  Ja
E-mail:  Ubegrænset
Trustpilot:  4,9 ud af 5,0
Dansk support:  E-mail
2 GB hukommelse
10 GB serverplads
DDoS beskyttelse: Ja 
Website Malware Scanner: Ja
Læs mere
Pris pr. måned
DKK 4,97

Starter – Dandomain.dk

1-klik installation:  Ja
3 e-mailadresser
Dansk support på e-mail
Dansk support på telefon
1 GB hukommelse
10 GB serverplads
Læs mere
Pris pr. måned
12,90,-

Wannafind Webhotel

1-klik installation:  Ja
3 e-mailadresser
Dansk support på e-mail
Dansk support på telefon
10 GB serverplads
1 GB hukommelse
Læs mere
Pris pr. måned
12,90,-

Start-Up – Smartweb.dk

Godkendt af e-mærket
Google Shopping
PriceRunner mfl.
Fri support på dansk
Webshop inkl. website & blog
Let’s Encrypt SSL
OnPay betalingsmodul
Facebook Shopping
Flytning af din webshop
Hosting & opdateringer
Importmodul
Læs mere
Pris pr. måned
189,00,-

Starter – Scannet.dk

1-klik installation:  Ja
E-mail:  Ubegrænset
Dansk support Telefonsupport: 7:00-19:00
25 GB serverplads
25 GB serverplads
Læs mere
Pris pr. måned
DKK 99,00

Der findes ikke 
dumme spørgsmål

Kontakt os

    Om os

    Hos ledigedomæner.dk er det vores mål at hjælpe danskerne til at blive klogere på domæner. Det er en teknisk verden, langt de færreste kender til, og det kan være svært at finde hoved og hale i den. Hvad er op, og hvad er ned?

    (c) 2021