Hvad er alternativerne til .dk domæner?

Du har mange muligheder for at vælge noget andet end .dk-domæner. Henvender din hjemmeside sig til et andet land, kan du selvfølgelig vælge det lands domæneendelse. Du kan dog også vælge en mere generisk endelse, der kan bruges bredt i både dansk og international sammenhæng. 

Når du skal oprette en hjemmeside, bør du altid tænke grundigt over, hvad dit domæne skal være. Det er ikke bare det, din hjemmeside hedder – for eksempel "ledigedomæner" – men også endelsen på domænet, altså .dk i vores tilfælde. 

I dag findes der virkelig mange alternativer til .dk-domæner. Du behøver derfor ikke at bruge det som endelse – du kan vælge et andet lands domæneendelse eller en generisk endelse, der passer bedre internationalt. Det kan for eksempel være smart, hvis dit foretrukne domæne allerede er blevet snuppet med en .dk endelse, eller hvis du gerne vil bruge dit domæne til at brande din virksomhed. 

 

Generiske og landespecifikke domæneendelser

Overordnet findes der to forskellige former for endelser på domæner. Det er generiske domæneendelser og landespecifikke domæneendelser. Det første er for eksempel .com, .org og .info, mens den anden er landespecifikke som .dk, .se og .de. 

De landespecifikke domæneendelser findes der selvfølgelig lige så mange af, som der er lande i verden. De generiske domæneendelser fandtes der tidligere kun syv af. Dem er der dog nu kommet langt flere af, så der i dag er over 400.

Du kan finde finde generiske domæneendelser som .shop, .online, .music og .photography. 

Læs mere om de nye domæneendelser her

 

domæne

 

Så hvad skal jeg vælge i stedet for .dk domæner? 

Hvis du vil vælge en anden endelse til dit domæne, skal du først og fremmest se på, hvad din hjemmeside handler om. Er det en hjemmeside, der henvender sig til et dansk eller et internationalt publikum? 

Henvender den sig specifikt til folk i et andet land, kan det give mening, at du køber et domæne med endelsen fra det land. Det kan for eksempel være .se, hvis det er Sverige, eller .de, hvis det er Tyskland, der er tale om. 

Har du en hjemmeside, der henvender sig bredt internationalt, kan du i stedet vælge en generisk domæneendelse. Der kan du tage udgangspunkt i, hvad hjemmesiden handler om – for eksempel .shop eller .clothing, hvis det er en webshop, eller du har en hjemmeside, der handler om tøj.

Du kan også tage udgangspunkt i, hvilken type hjemmeside det er. For eksempel blev .com først brugt til kommercielle virksomheder, mens .info blev brugt til informationssider, og .org blev brugt til organisationer. 

Når du først begynder at dykke ned i det, vil du altså opleve, at du har mange valgmuligheder i forhold til at vælge en anden endelse, hvis du ikke ønsker et .dk-domæne. 

FAQ BOKS

Hvilke alternativer findes der til .dk-domæner?

Der findes både landespecifikke domæneendelser for alle lande i verden, lige som der findes generiske domæneendelser som .com og .org. Der er i dag over 400 generiske domæneendelser.

Hvornår giver det mening at vælge noget andet end .dk-domæner?

Hvis din hjemmeside henvender sig til et internationalt publikum, eller det domæne, du godt kunne tænke dig, allerede er taget, giver det god mening, at du vælger et alternativ til et .dk-domæne.

Kan jeg frit vælge mellem de forskellige domæneendelser?

Ja, du kan frit vælge mellem de forskellige domæneendelser, så længe domænet er ledigt selvfølgelig. Du kan derfor søge der, hvor du ser på ledige domæner for at tjekke, hvilke muligheder du har.

Basic Suite - simply.com

1-klik installation:  Ja
E-mail:  Ubegrænset
Trustpilot:  4,9 ud af 5,0
Dansk support:  E-mail
2 GB hukommelse
10 GB serverplads
DDoS beskyttelse: Ja 
Website Malware Scanner: Ja
Læs mere
Pris pr. måned
DKK 4,97

Starter – Dandomain.dk

1-klik installation:  Ja
3 e-mailadresser
Dansk support på e-mail
Dansk support på telefon
1 GB hukommelse
10 GB serverplads
Læs mere
Pris pr. måned
12,90,-

Wannafind Webhotel

1-klik installation:  Ja
3 e-mailadresser
Dansk support på e-mail
Dansk support på telefon
10 GB serverplads
1 GB hukommelse
Læs mere
Pris pr. måned
12,90,-

Start-Up – Smartweb.dk

Godkendt af e-mærket
Google Shopping
PriceRunner mfl.
Fri support på dansk
Webshop inkl. website & blog
Let’s Encrypt SSL
OnPay betalingsmodul
Facebook Shopping
Flytning af din webshop
Hosting & opdateringer
Importmodul
Læs mere
Pris pr. måned
189,00,-

Starter – Scannet.dk

1-klik installation:  Ja
E-mail:  Ubegrænset
Dansk support Telefonsupport: 7:00-19:00
25 GB serverplads
25 GB serverplads
Læs mere
Pris pr. måned
DKK 99,00

Der findes ikke 
dumme spørgsmål

Kontakt os

    Om os

    Hos ledigedomæner.dk er det vores mål at hjælpe danskerne til at blive klogere på domæner. Det er en teknisk verden, langt de færreste kender til, og det kan være svært at finde hoved og hale i den. Hvad er op, og hvad er ned?

    (c) 2021