Hvad koster et domæne?

Hvad koster et domæne? Det vil være naturligt at overveje, når du skal oprette en hjemmeside. Prisen på domæner varierer dog alt efter, hvilken endelse du vælger til domænet, og hvilket webhotel du vælger at oprette domænet hos. I sidste ende bør det vigtigste dog være, at du har det rigtige domæne til din hjemmeside – og ikke hvor meget det koster.

Når du skal oprette en hjemmeside, er du sikkert interesseret i at vide, hvor meget et domæne koster. Men prisen på et domæne afhænger af flere ting. Det er først og fremmest, om det er et .dk-domæne, et .com-domæne eller en helt tredje form for domæne. Altså domæneendelsen. 

Derudover afhænger prisen også af det webhotel, du registrerer dit domæne igennem. Du kan ikke registrere dit domæne direkte hos DK Hostmaster, der ellers er dem, der holder styr på alle .dk-domæner. I stedet skal du registrere det hos en af deres godkendte registratorer, og det vil altså typisk være et webhotel. 

 

Hvad er prisen på selve domænet? 

Som udgangspunkt koster et .dk-domæne dig kun 60 kroner om året. Det er den pris, du skal betale til DK Hostmaster, der holder styr på alle .dk-domæner. Grunden til, at du skal betale hvert år er, at du ikke kan eje et domæne, men at du lejer det på årsbasis. Hvis du så ikke længere vil have domænet, kan du opsige det, og der vil være nogle andre, der kan købe det. 

Hvis du vil have et andet domæne end et .dk-domæne, er det som regel dyrere. Et .com-domæne kommer hurtigt til at koste dig omkring 100 kroner at registrere og derefter omkring 100 kroner i årlig leje. 

Vil du have en anden endelse til dit domæne, kan det dog løbe op i langt flere penge. Domæneendelserne .art og .audio koster henholdsvis 750 og 1162 kroner at registrere og derefter henholdsvis 121,88 og 1303,12 kroner at leje om året hos webhotellet Simply.com. 

Læs mere om her, hvorfor det alligevel kan give mening at bruge alternative domæneendelser

 

domæne

 

Hvad koster et domæne med webhotellets afgifter?

Når du skal registrere et domæne, skal du som nævnt gøre det igennem et webhotel. Det er lige meget, om du vil tage domænet i brug med det samme, eller om du bare vil gemme det til senere, så du kan være sikker på, at det er ledigt, når du vil bruge det. 

Der er stor forskel på, hvor meget de forskellige webhoteller tager for at registrere domænet for dig. Nogle steder betaler de det første år for dig, og du får derfor domænet helt gratis. Derefter får du en faktura fra DK Hostmaster fremover. 

Der er dog også nogle steder, hvor de lægger ud for domænet for dig, men hvor du skal betale administrationsomkostninger i forbindelse med registreringen. Det kan være alt fra 29 til 99 kroner. Der kan altså være stor forskel på, hvor meget det koster at registrere domænet hos de forskellige webhoteller. 

Hvad et domæne koster, bør dog ikke være det, der er udslagsgivende for, hvilket webhotel du vælger, eller endda hvilket domæne du vælger. Hvis du har fundet det rigtige domæne til din hjemmeside, vil det typisk være alle pengene værd for dig. 

FAQ BOKS

Hvad har indflydelse på, hvor meget et domæne koster?

De vigtigste faktorer i forhold til, hvad et domæne koster er, hvilken endelse domænet har, og hvilket webhotel du opretter det på.

Hvor meget koster et .com-domæne?

Et .com-domæne koster omkring 100 kroner om året. Du skal være opmærksom på, at der kan være administrationsomkostninger i forhold til at registrere det.

Hvor meget koster et .dk-domæne?

Et .dk-domæne koster 60 kroner om året at have. Derudover kan der komme administrationsgebyrer fra webhotellets side i forhold til at registrere det.

Basic Suite - simply.com

1-klik installation:  Ja
E-mail:  Ubegrænset
Trustpilot:  4,9 ud af 5,0
Dansk support:  E-mail
2 GB hukommelse
10 GB serverplads
DDoS beskyttelse: Ja 
Website Malware Scanner: Ja
Læs mere
Pris pr. måned
DKK 4,97

Starter – Dandomain.dk

1-klik installation:  Ja
3 e-mailadresser
Dansk support på e-mail
Dansk support på telefon
1 GB hukommelse
10 GB serverplads
Læs mere
Pris pr. måned
12,90,-

Wannafind Webhotel

1-klik installation:  Ja
3 e-mailadresser
Dansk support på e-mail
Dansk support på telefon
10 GB serverplads
1 GB hukommelse
Læs mere
Pris pr. måned
12,90,-

Start-Up – Smartweb.dk

Godkendt af e-mærket
Google Shopping
PriceRunner mfl.
Fri support på dansk
Webshop inkl. website & blog
Let’s Encrypt SSL
OnPay betalingsmodul
Facebook Shopping
Flytning af din webshop
Hosting & opdateringer
Importmodul
Læs mere
Pris pr. måned
189,00,-

Starter – Scannet.dk

1-klik installation:  Ja
E-mail:  Ubegrænset
Dansk support Telefonsupport: 7:00-19:00
25 GB serverplads
25 GB serverplads
Læs mere
Pris pr. måned
DKK 99,00

Der findes ikke 
dumme spørgsmål

Kontakt os

    Om os

    Hos ledigedomæner.dk er det vores mål at hjælpe danskerne til at blive klogere på domæner. Det er en teknisk verden, langt de færreste kender til, og det kan være svært at finde hoved og hale i den. Hvad er op, og hvad er ned?

    (c) 2021