Køb domæne billigt: Her er fem anbefalinger

Køb af billigt domæne skal ske igennem et webhotel. Her kommer vi med fem anbefalinger til webhoteller, hvor det er billigt for dig at købe et domæne – i nogle tilfælde helt gratis det første år.

Vil du købe et domæne, vil du sikkert gerne gøre det så billigt som muligt. Eller det vil sige, du køber jo faktisk ikke domænet. Du lejer det kun, men det koster selvfølgelig nogle penge, når det skal registreres, at det er dig, der lejer domænet. Derefter kommer du også til at skulle betale en årlig leje for "ejerskabet". 

Når du skal oprette en hjemmeside, har du både brug for et domæne og et webhotel. Groft sagt er domænet adressen på din hjemmeside, mens webhotellet er den server, hvor din hjemmeside bliver opbevaret. Du har altså brug for begge dele for at få din hjemmeside på nettet. Mange vælger derfor at slå to fluer med et smæk og registrere deres domæne og oprette sig hos et webhotel på samme tid. 

Men hvor kan du så lige finde et godt webhotel, hvor du kan købe et domæne billigt? Vi giver dig fem bud her:

 

DanDomain 

Hos DanDomain skal du ikke betale for dit domæne det første år – det sørger DanDomain for. Derefter bliver du faktureret direkte af DK Hostmaster, som alle .dk domæner er registreret hos. Der er et administrationsgebyr på 29 kroner, og du skal betale 12,90 kroner om måneden de første 12 måneder for et webhotel hos DanDomain.dk. 

Se mere her

 

Simply.com 

Simply.com er et andet billigt valg af webhotel. Der betaler du 28,97 kroner for at registrere dit domæne, og derefter betaler du 60 kroner om året for at leje det. Deres billigste abonnement på webhotel koster kun 9,38 kroner om måneden det første år. 

Læs mere om dem her

 

Wannafind Webhotel

Hos Wannafind er det også gratis, når du registrerer dit domæne. Der er dog et oprettelsesgebyr på 29 kroner. Derefter bliver du faktureret direkte af DK Hostmaster for de 45 kroner om året, som et .dk domæne koster. 

Se mere her

 

Smartweb.dk 

Smartweb.dk henvender sig særligt til dig, der vil have en webshop. Deres priser er altså lidt højere, fordi de tilbyder en række flere ydelser for eksempel i forhold til kundeservice. Det har du jo brug for, når du har en virksomhed. 

I forhold til at registrere et .dk domæne gennem dem koster det også lidt mere. Selvom Smartweb.dk betaler lejen af dit domæne det første år, skal du betale 99 kroner i oprettelsesgebyr. Er du seriøs i forhold til at starte en webshop, kan det dog være værd for dig at betale de ekstra penge. 

 

 

ScanNet

Hos ScanNet betaler du også 99 kroner i oprettelsesgebyr, ligesom ScanNet betaler for dit domæne det første år. Det er et af de dyrere webhoteller, da de tilbyder cloud hosting frem for shared hosting. Det betyder kort fortalt, at din hjemmeside får sin egen serverplads frem for at skulle dele pladsen med andre hjemmesider. Deres billigste webhotelabonnement koster derfor 99 kroner om måneden de første tolv måneder. 

Læs mere om dem her

 

domæne

 

Vil du ikke oprette hjemmesiden nu, men bare købe domænet billigt? 

Hvis du ikke er klar til at oprette din hjemmeside lige nu, men du gerne vil sikre dig, at domænet er ledigt, når du er klar til det, har du mulighed for at købe domænet billigt på forhånd. 

Du skal dog stadig registrere domænet igennem et webhotel. Det er DK-Hostmaster, der står for at holde styr på alle .dk domæner, men du kan ikke registrere det direkte hos dem. I stedet  skal du gøre det hos en af deres godkendte forhandlere. 

Du skal altså igennem et webhotel for at kunne registrere dit domæne, også selvom du ikke vil oprette hjemmesiden med det samme. Flere af de ovennævnte webhoteller giver dig mulighed for at registrere dit domæne hos dem – også selvom du ikke er klar til at oprette din hjemmeside. 

FAQ BOKS

Hvem kan jeg købe et domæne hos?

Du kan købe et domæne hos en godkendt registrator af domæner. Alle de webhoteller, vi anbefaler i artiklen, er godkendt til at registrere dit domæne. Du kan se hele listen over, hvem der er godkendt til at registrere lejere af .dk domæner hos DK Hostmaster.

Hvor meget koster det at købe et domæne?

Det er forskelligt, hvor meget det koster for dig at købe et domæne. I nogle tilfælde lægger webhotellet ud for det første år, mens du andre steder selv skal betale fra start af. Vær opmærksom på, at der også kan komme et oprettelsesgebyr oveni.

Køber jeg eller lejer jeg et domæne?

De fleste kalder det, at købe et domæne, men det er faktisk ikke det, du gør. Du lejer et domæne på årsbasis. Derfor vil du også skulle betale leje for det hvert år fremadrettet.

Starter – Dandomain.dk

1-klik installation:  Ja
3 e-mailadresser
Dansk support på e-mail
Dansk support på telefon
1 GB hukommelse
10 GB serverplads
Læs mere
Pris pr. måned
12,90,-

Basic Suite - simply.com

1-klik installation:  Ja
E-mail:  Ubegrænset
Trustpilot:  4,8 ud af 5,0
Support:  E-mail
Trustpilot:  4,8 ud af 5,0
Support:  E-mail
1-klik installation:  Ja
E-mail:  Ubegrænset
Trustpilot:  4,8 ud af 5,0
Support:  E-mail
Læs mere
Pris pr. måned
DKK 9,50

Wannafind Webhotel

1-klik installation:  Ja
3 e-mailadresser
Dansk support på e-mail
Dansk support på telefon
10 GB serverplads
1 GB hukommelse
Læs mere
Pris pr. måned
12,90,-

Start-Up – Smartweb.dk

Godkendt af e-mærket
Google Shopping
PriceRunner mfl.
Fri support på dansk
Webshop inkl. website & blog
Let’s Encrypt SSL
OnPay betalingsmodul
Facebook Shopping
Flytning af din webshop
Hosting & opdateringer
Importmodul
Læs mere
Pris pr. måned
189,00,-

Starter – Scannet.dk

1-klik installation:  Ja
E-mail:  Ubegrænset
Dansk support Telefonsupport: 7:00-19:00
25 GB serverplads
25 GB serverplads
Læs mere
Pris pr. måned
DKK 99,00

Der findes ikke 
dumme spørgsmål

Kontakt os

    Om os

    Hos ledigedomæner.dk er det vores mål at hjælpe danskerne til at blive klogere på domæner. Det er en teknisk verden, langt de færreste kender til, og det kan være svært at finde hoved og hale i den. Hvad er op, og hvad er ned?

    (c) 2021