Køb domæne billigt: Vi viser dig hvor

Vil du købe et domænenavn så billigt som muligt, så læs med her. Der er nemlig flere steder, hvor det er helt gratis for dig at registrere dit domæne. Du skal dog være opmærksom på administrationsomkostninger. 

Er du interesseret i at starte en hjemmeside så billigt som muligt, er du selvfølgelig også interesseret i at købe et domænenavn så billigt som muligt. Det behøver faktisk ikke at koste så meget at skaffe selve domænenavnet. Der er nogle steder, hvor du kan gøre det helt gratis det første år. 

Først skal vi måske lige forklare, at du i virkeligheden ikke køber et domæne, men at du køber retten til at bruge det i et år ad gangen. Det koster 60 kroner om året at leje et .dk-domæne. Andre domæner kan være dyrere end det – for eksempel koster .com-domæner lidt mere. 

Når du skal købe (eller leje) domænet, skal du gøre det gennem en administrator. Det vil typisk være det webhotel, du vil placere din hjemmeside på. Webhotellet er den server, som hjemmesiden er gemt på, og uden den kan du ikke komme på nettet. 

Synes du, at det lyder besværligt at registrere et domæne? Det er det bestemt ikke – bar læs vores guide til, hvordan du kan registrere et .dk-domæne

 

domæne

 

Glem ikke administrationsgebyret

Der er nogle webhoteller, der vælger at betale lejen af domænet for deres kunder det første år, så det kommer til at være gratis for dig i opstartsfasen. Det gælder blandt andet for dandomain.dk, Smartweb.dk og Wannafind. Du skal dog være opmærksom på, at de alle tre steder tager et administrationsgebyr for at registrere domænet for dig. Hos Dandomain.dk og Wannafind ligger det på 29 kroner, mens det hos Smartweb.dk ligger på 99 kroner. 

Det bør dog ikke være det – altså om du kan få et gratis domæne eller ej – der er afgørende for, hvilket webhotel du vælger. I stedet er det vigtigt, at du ser på, hvilket webhotel der vil passe til din hjemmeside.

Du skal betale for webhotellet hver måned, hvorimod du kun skal betale for domænet en gang om året. Derfor kommer webhotellets pris til at have langt større betydning for, hvor din dyr hjemmeside bliver i forhold til, hvis du kun ser på domænets pris. 

 

Så meget koster et domæne hos de webhoteller vi anbefaler 

Hos ledigedomæner.dk er der fem forskellige webhoteller, vi anbefaler, at du opretter din hjemmeside hos og dermed også, at du køber dit domæne igennem. Her kan du se, hvor meget de hver især tager for et domæne. 

Dandomain.dk: Det er gratis for dig at oprette et domæne, men du skal betale 29 kroner i administrationsomkostninger. Derefter får du årligt en faktura fra DK Hostmaster, hvis du har et .dk-domæne. 

Wannafind: Har de samme vilkår som Dandomain.dk, hvor du også efter et år skal betale de 60 kroner om året til DK Hostmaster, hvis du har et .dk-domæne. 

Smartweb.dk: Hos Smartweb.dk er det også gratis det første år. Du skal dog betale 99 kroner i administrationsomkostninger. Webhotellet henvender sig til dig, der har en webshop. 

Simply.com: Her koster det 28,97 kroner for dig at registrere dit domæne det første år. Derefter betaler du 60 kroner om året i leje for domænet. 

Scannet.dk: Hos Scannet.dk betaler du 99 kroner i oprettelse for domænet og 99 kroner i administrationsgebyr. Det er altså væsentligt dyrere end hos de andre webhoteller. Det skyldes, at Scannet.dk tilbyder cloud hosting frem for shared hosting, som de andre tilbyder. 

FAQ BOKS

Hvad koster et domæne?

Prisen på et domæne afhænger af, hvilken form for domæne det er. Et .dk-domæne koster 60 kroner om året, mens et .com-domæne er dyrere og koster omkring 100 kroner om året.

Hvilke omkostninger er der forbundet med at købe et domæne?

Udover at du skal betale for det første års leje af domænet, skal du også være opmærksom på, at der kan være administrationsomkostninger forbundet med at registrere domænet. Hos Dandomain.dk og Wannafind er de på 29 kroner, mens de for Smartweb.dk er på 99 kroner.

Hvor kan jeg købe et domæne billigt?

Du køber typisk et domæne igennem dit webhotel. Nogle webhoteller tilbyder at betale for det første års leje af domænet. Det gælder blandt andet for Dandomain.dk, Wannafind og Smartweb.dk.

Basic Suite - simply.com

1-klik installation:  Ja
E-mail:  Ubegrænset
Trustpilot:  4,9 ud af 5,0
Dansk support:  E-mail
2 GB hukommelse
10 GB serverplads
DDoS beskyttelse: Ja 
Website Malware Scanner: Ja
Læs mere
Pris pr. måned
DKK 4,97

Starter – Dandomain.dk

1-klik installation:  Ja
3 e-mailadresser
Dansk support på e-mail
Dansk support på telefon
1 GB hukommelse
10 GB serverplads
Læs mere
Pris pr. måned
12,90,-

Wannafind Webhotel

1-klik installation:  Ja
3 e-mailadresser
Dansk support på e-mail
Dansk support på telefon
10 GB serverplads
1 GB hukommelse
Læs mere
Pris pr. måned
12,90,-

Start-Up – Smartweb.dk

Godkendt af e-mærket
Google Shopping
PriceRunner mfl.
Fri support på dansk
Webshop inkl. website & blog
Let’s Encrypt SSL
OnPay betalingsmodul
Facebook Shopping
Flytning af din webshop
Hosting & opdateringer
Importmodul
Læs mere
Pris pr. måned
189,00,-

Starter – Scannet.dk

1-klik installation:  Ja
E-mail:  Ubegrænset
Dansk support Telefonsupport: 7:00-19:00
25 GB serverplads
25 GB serverplads
Læs mere
Pris pr. måned
DKK 99,00

Der findes ikke 
dumme spørgsmål

Kontakt os

    Om os

    Hos ledigedomæner.dk er det vores mål at hjælpe danskerne til at blive klogere på domæner. Det er en teknisk verden, langt de færreste kender til, og det kan være svært at finde hoved og hale i den. Hvad er op, og hvad er ned?

    (c) 2021