Køb domæne uden hosting – her er dine muligheder

Overvejer du at købe et domæne uden hosting? Hvis du er ved at starte virksomhed eller bare drømmer om at gøre det, kan det være en god idé at købe dit domæne allerede nu. På den måde undgår du, at andre har snuppet det, når du en dag er klar til at oprette en hjemmeside. 

Hvis du gerne vil oprette en hjemmeside på et tidspunkt, skal du købe et domæne, og du kan lige så godt gøre det med det samme, så dit foretrukne navn ikke bliver købt af en anden.

Domænet er det navn, folk skal bruge for at kunne finde din hjemmeside – for eksempel er vores domænenavn "ledigedomæner.dk".

Men én ting er at finde og købe det rigtige domænenavn. Hvis du gerne vil have besøgende på din hjemmeside, skal du også forholde dig til hosting.

 

Hvad er hosting?

Med hosting til dit domæne får du kort sagt plads på en webserver, og på den måde bliver din hjemmeside synlig for besøgende.

Hosting kaldes også et webhotel. Det vil sige, du kan købe et domæne med enten webhotel eller hosting – det er bare to ord for den samme funktion.

 

 

Hvad er et domæne uden hosting?

Hvis du ikke vil oprette din hjemmeside med det samme – eller hvis du bare gerne vil have en mere professionel mailadresse – kan du sagtens købe et domæne uden hosting. På den måde kan du sikre dig rettighederne til et bestemt domænenavn, hvis du for eksempel gerne vil reservere et domæne med dit eget navn eller navnet på den virksomhed, du går rundt og drømmer om at lave.

Et domæne med hosting koster typisk mere end et domæne uden, og derfor kan det give mening at vente, hvis du endnu ikke er klar til at gå online med din hjemmeside.

En anden grund til at købe et domæne uden hosting kan være, at du gerne vil registrere og redirecte et domæne til dit hoveddomæne, eller at du gerne vil have en mailadresse i dit eget navn.

 

Domæne uden hosting – her er dine muligheder

Med DNS

Hvis du gerne vil købe et domæne uden hosting, fordi du vil have dit domæne til at redirecte til en anden hjemmeside, skal købe domæne med DNS (Domain Name System).

På den måde får du en service inkluderet, som forbinder dit domænenavn med en server. Du kan for eksempel købe domæne uden hosting med DNS hos udbydere som dandomain.dk eller simply.com

 

Uden DNS

Du kan også købe dit domæne uden hosting og DNS hos de samme udbydere som nævnt ovenfor. Køber du et domæne uden hosting eller DNS, får du udelukkende ret til at registrere domænet, så du står som registrant og betaler et årligt registreringsgebyr.

Prisen for et domæne uden DNS er typisk lavere end med DNS, men du kan heller ikke hverken redirecte domænet til et andet eller gøre din hjemmeside synlig for besøgende.

FAQ

Bør jeg købe et domæne med hosting?

Hvis du er klar til at lancere din hjemmeside inden længe, kan det give mening at købe et domæne med hosting. Der kan være fordele ved at bruge forskellige hostingvirksomheder. For eksempel kan du købe en pakke, der samler alt det, du skal bruge for at lave en velfungerende hjemmeside.

Bør jeg købe et domæne uden hosting?

Hvis du har en idé til en virksomhed uden at være klar til at lancere en hjemmeside, kan det være en god idé at reservere dit domænenavn – altså købe et domæne uden hosting. Det kan også være, du blot ønsker at reservere dit eget navn som et domæne, eller at du vil registrere og redirecte et domæne til dit hoveddomæne.

Hvad er et domæne uden hosting?

Hvis du køber et domæne uden hosting, køber du rettighederne til et domænenavn uden at "hoste" domænet på en webserver, hvilket er nødvendigt for at gøre din hjemmeside synlig for besøgende.

Starter – Dandomain.dk

1-klik installation:  Ja
3 e-mailadresser
Dansk support på e-mail
Dansk support på telefon
1 GB hukommelse
10 GB serverplads
Læs mere
Pris pr. måned
12,90,-

Basic Suite - simply.com

1-klik installation:  Ja
E-mail:  Ubegrænset
Trustpilot:  4,8 ud af 5,0
Support:  E-mail
Trustpilot:  4,8 ud af 5,0
Support:  E-mail
1-klik installation:  Ja
E-mail:  Ubegrænset
Trustpilot:  4,8 ud af 5,0
Support:  E-mail
Læs mere
Pris pr. måned
DKK 9,50

Wannafind Webhotel

1-klik installation:  Ja
3 e-mailadresser
Dansk support på e-mail
Dansk support på telefon
10 GB serverplads
1 GB hukommelse
Læs mere
Pris pr. måned
12,90,-

Start-Up – Smartweb.dk

Godkendt af e-mærket
Google Shopping
PriceRunner mfl.
Fri support på dansk
Webshop inkl. website & blog
Let’s Encrypt SSL
OnPay betalingsmodul
Facebook Shopping
Flytning af din webshop
Hosting & opdateringer
Importmodul
Læs mere
Pris pr. måned
189,00,-

Starter – Scannet.dk

1-klik installation:  Ja
E-mail:  Ubegrænset
Dansk support Telefonsupport: 7:00-19:00
25 GB serverplads
25 GB serverplads
Læs mere
Pris pr. måned
DKK 99,00

Der findes ikke 
dumme spørgsmål

Kontakt os

    Om os

    Hos ledigedomæner.dk er det vores mål at hjælpe danskerne til at blive klogere på domæner. Det er en teknisk verden, langt de færreste kender til, og det kan være svært at finde hoved og hale i den. Hvad er op, og hvad er ned?

    (c) 2021