Ledige domæner: Hold øje med de domæner, der bliver ledige

Blot fordi et domæne er optaget lige nu, behøver det ikke at være sådan for evigt. Find ud af, hvad du kan gøre for at forhøje din chance for at overtage dit (optagede) drømmedomæne, så snart det bliver ledigt. 

Vidste du, at der er flere hundrede millioner registrerede domænenavne? Det kan virke helt uoverskueligt at skulle opfinde den dybe tallerken inden for domænenavne, når så mange allerede er taget af andre hjemmesideejere. 

Navnet skal jo ikke bare være ledigt – det skal tilmed passe til dit formål med at have en hjemmeside. Være en perfekt iscenesættelse af lige præcis dét, du gerne vil sige på din hjemmeside. Dét du sælger. 

 

Tjek domænet ofte

Hvis du har et godt øje til et helt bestemt domænenavn, som ikke er ledigt, kan du først og fremmest gøre det til en vane at tjekke op på domænet inde på for eksempel Dandomain.dk. 

Der findes rigtig mange steder, hvor du kan tjekke, om et domæne er ledigt. Det kræver blot en simpel Google-søgning. Men det kan dog være en noget tidskrævende opgave at holde så skarpt øje med, om et domæne er optaget eller ej, og derfor kan du med fordel bruge en af nedenstående to løsninger. 

 

LÆS OGSÅ: Sådan vælger du et godt domænenavn

 

Venteliste

Der er heldigvis en løsning til dig, der gerne vil slippe for hele tiden at holde øje med, om et domænenavn er ledigt. Du kan nemlig skrive dig på en venteliste til et specifikt domænenavn. Er det et .dk-domæne, du er interesseret i, kan du komme på en venteliste hos DK Hostmaster.

Det koster 75 kroner om året at have en plads på ventelisten hos DK Hostmaster. Til gengæld får du helt automatisk besked, når domænet pludselig ikke længere er optaget. 

 

Whois-søgning

Et domæne er kun optaget, så længe registranten betaler for det. Har man rettighederne til et domæne, er det altså kun midlertidigt – men man har dog altid muligheden for at holde fast i navnet, så længe man fortsætter med at forlænge betalingsperioden. 

For at finde ud af hvem der har de midlertidige rettigheder til et domænenavn, kan du lave en såkaldt Whois-søgning. Inde på DK Hostmaster kan du søge på alle domænenavne med en .dk-endelse. 

Ved at lave en Whois-søgning, kan du som regel finde navn og adresse på den person, der “ejer” domænet. Det giver dig muligheden for at kontakte vedkommende og høre, om domænet er til salg. E-mail-adresser, som er tilknyttet .dk-domæner, er ikke offentlige, og derfor kan man ikke tage kontakt via e-mail. 

 

LÆS OGSÅ: Hvem ejer domænet? Sådan finder du domænets ejermand

FAQ BOKS

Hvordan kan et optaget domæne pludselig blive ledigt?

Et domæne er kun optaget, så længe registranten fortsat vil betale for de midlertidige rettigheder til domænet. Stopper betalingen, bliver domænet igen ledigt for offentligheden.

Kan jeg få det at vide, når et bestemt domæne bliver ledigt?

Hos DK Hostmaster kan du skrive dig på en venteliste og dermed få besked, når et domæne igen er ledigt. Det koster 75 kroner om året.

Kan jeg købe et domæne af en anden?

Med en Whois-søgning kan du finde kontaktoplysninger på den person, der står som ejer af et domæne. Du kan godt kontakte denne person og spørge, om du må købe domænet.

Starter – Dandomain.dk

1-klik installation:  Ja
3 e-mailadresser
Dansk support på e-mail
Dansk support på telefon
1 GB hukommelse
10 GB serverplads
Læs mere
Pris pr. måned
12,90,-

Basic Suite - simply.com

1-klik installation:  Ja
E-mail:  Ubegrænset
Trustpilot:  4,8 ud af 5,0
Support:  E-mail
Trustpilot:  4,8 ud af 5,0
Support:  E-mail
1-klik installation:  Ja
E-mail:  Ubegrænset
Trustpilot:  4,8 ud af 5,0
Support:  E-mail
Læs mere
Pris pr. måned
DKK 9,50

Wannafind Webhotel

1-klik installation:  Ja
3 e-mailadresser
Dansk support på e-mail
Dansk support på telefon
10 GB serverplads
1 GB hukommelse
Læs mere
Pris pr. måned
12,90,-

Start-Up – Smartweb.dk

Godkendt af e-mærket
Google Shopping
PriceRunner mfl.
Fri support på dansk
Webshop inkl. website & blog
Let’s Encrypt SSL
OnPay betalingsmodul
Facebook Shopping
Flytning af din webshop
Hosting & opdateringer
Importmodul
Læs mere
Pris pr. måned
189,00,-

Starter – Scannet.dk

1-klik installation:  Ja
E-mail:  Ubegrænset
Dansk support Telefonsupport: 7:00-19:00
25 GB serverplads
25 GB serverplads
Læs mere
Pris pr. måned
DKK 99,00

Der findes ikke 
dumme spørgsmål

Kontakt os

    Om os

    Hos ledigedomæner.dk er det vores mål at hjælpe danskerne til at blive klogere på domæner. Det er en teknisk verden, langt de færreste kender til, og det kan være svært at finde hoved og hale i den. Hvad er op, og hvad er ned?

    (c) 2021