Nøglen til det perfekte domæne

Din hjemmeside er verdens vindue til din virksomhed, og derfor vil det være i de flestes interesse, at alt ikke blot virker, som det skal – men at siden afspejler præcis dét, du ønsker. Læs med her og få tre gode råd til at finde det perfekte domæne. 

Hvis din hjemmeside skal være synlig for besøgende, skal du bruge et domæne; det unikke navn man kan skrive i søgefeltet i browseren for at finde en hjemmeside.

Du kan nemt tjekke, om et domæne er ledigt, købe og registrere det i dit navn – men det er kun begyndelsen. Læs med og få tre gode råd, der sikrer, at du har helt styr på dit domæne!

 

 

1. Find dit domænenavn

Som det allerførste skridt skal du finde på og registrere et godt og unikt domænenavn – læs vores guide til at vælge det perfekte domænenavn her.

Det kan godt være en tidskrævende opgave at finde det rigtige, når der allerede er flere hundrede millioner registrerede domænenavne. Navnet skal nemlig både passe perfekt til din virksomhed, og så skal det altså også være ledigt. Flere domæneregistratorer hjælper dig med alternative stavemåder og synonymer, hvis dit ønskedomæne allerede er optaget. 

 

2. Skal det være .dk eller .com?

Som det andet skridt skal du forholde dig til de mange forskellige muligheder for endelser på hjemmesiden. Det kaldes for topdomæner eller TLD (Top Level Domain). Når du registrerer dit domæne skal du beslutte, om det skal hedde .dk, .com eller en af de mange andre varianter. Hvis din gode idé til et domænenavn kun er ledigt med topdomænet .eu, kan det være fristende bare at vælge det – men det er ikke nødvendigvis en god idé. 

Du skal tænke over, hvem din målgruppe er, når du vælger topdomæne. Er din kundekreds i Danmark, vil det give mest mening for dig at vælge et domænenavn, der er ender på .dk. – også selvom det betyder, du skal finde et alternativt domænenavn. Er din kundekreds international, vil det derimod være vigtigt at vælge .com eller et andet topdomæne, der passer perfekt til den gruppe af besøgende, du gerne vil have til at bruge din hjemmeside. 

 

3. Forhold dig til hosting

Det tredje skridt er at finde hosting til dit domæne. For at få besøgende på din hjemmeside, skal den nemlig hostes på en webserver. Mange køber et webhotel sammen med domænet, da det er en nem måde at sikre, at det hele er i orden fra start. Køber du et webhotel samtidig med dit domæne, får du styr på både registreringen og sammenkoblingen mellem webhotel og domæne – og dermed kommer din hjemmeside online og kan bruges med det samme. 

Der findes mange udbydere, som tilbyder netop denne kombination, og det kan være svært at vælge den bedste løsning for dig. Men overvej, hvad du egentlig har brug for på din hjemmeside; har du for eksempel mange store filer og fotos, skal du måske prioritere plads højere end pris. 

 

Det er også muligt at købe et domæne uden hosting – det kan du læse mere om her 

FAQ BOKS

Bør jeg købe et webhotel til mit domæne?

Det kan være en god idé, fordi du på den måde både får registreret dit domæne og sikrer dig, at sammenkoblingen mellem webhotel og domæne fungerer med det samme.

Jeg kan ikke finde et ledigt domænenavn, der passer til min virksomhed – hvad gør jeg?

Det kræver tid og energi at finde et godt domænenavn, og det er enormt frustrerende, hvis det så allerede er optaget. Der er ikke meget andet at gøre end at blive ved med at tjekke forskellige mulige domænenavne – for eksempel hos DK Hostmaster. Der findes også domæneregistratorer, som kan hjælpe med at finde alternative stavemåder og synonymer.

Mit ønskedomænenavn er ledigt med .org – kan jeg bare snuppe det i stedet for .dk?

Det kan du godt, men det er vigtigt, at du vælger et topdomæne, der passer til din målgruppe og kundekreds. Hvis du udelukkende sælger produkter til danske kunder, vil det ikke være en god idé at vælge .org.

Starter – Dandomain.dk

1-klik installation:  Ja
3 e-mailadresser
Dansk support på e-mail
Dansk support på telefon
1 GB hukommelse
10 GB serverplads
Læs mere
Pris pr. måned
12,90,-

Basic Suite - simply.com

1-klik installation:  Ja
E-mail:  Ubegrænset
Trustpilot:  4,8 ud af 5,0
Support:  E-mail
Trustpilot:  4,8 ud af 5,0
Support:  E-mail
1-klik installation:  Ja
E-mail:  Ubegrænset
Trustpilot:  4,8 ud af 5,0
Support:  E-mail
Læs mere
Pris pr. måned
DKK 9,50

Wannafind Webhotel

1-klik installation:  Ja
3 e-mailadresser
Dansk support på e-mail
Dansk support på telefon
10 GB serverplads
1 GB hukommelse
Læs mere
Pris pr. måned
12,90,-

Start-Up – Smartweb.dk

Godkendt af e-mærket
Google Shopping
PriceRunner mfl.
Fri support på dansk
Webshop inkl. website & blog
Let’s Encrypt SSL
OnPay betalingsmodul
Facebook Shopping
Flytning af din webshop
Hosting & opdateringer
Importmodul
Læs mere
Pris pr. måned
189,00,-

Starter – Scannet.dk

1-klik installation:  Ja
E-mail:  Ubegrænset
Dansk support Telefonsupport: 7:00-19:00
25 GB serverplads
25 GB serverplads
Læs mere
Pris pr. måned
DKK 99,00

Der findes ikke 
dumme spørgsmål

Kontakt os

    Om os

    Hos ledigedomæner.dk er det vores mål at hjælpe danskerne til at blive klogere på domæner. Det er en teknisk verden, langt de færreste kender til, og det kan være svært at finde hoved og hale i den. Hvad er op, og hvad er ned?

    (c) 2021