Sådan vælger du et godt domænenavn

Det perfekte domænenavn. Findes det? Selvfølgelig – og vi har samlet 5 gode råd, der kan hjælpe dig med at finde frem til det helt rigtige, så læs med og få nøglen til det perfekte domænenavn.

Har du fået en god idé, og drømmer du nu om at teste, om det er noget, du kan gøre til din levevej? Så skal du givetvis have en hjemmeside, og det kræver et domænenavn.

Spørgsmålet er bare, hvordan du finder et godt domænenavn. Et brugerne kan huske, når de skal taste dit navn i browseren. Det har vi et godt bud på, og neden for deler vi 5 gode råd, du med fordel kan have i baghovedet, når du vælger.

 

 

5 tips – find det perfekte domænenavn

Dit domænenavn (og virksomhedsnavn for den sags skyld) er bindeleddet mellem dig og de mennesker, der skal købe din service eller dit produkt. Derfor er det vigtigt, at det sidder lige i skabet; at det er let at huske, stave og udtale, og at det passer perfekt til dig.

Her får du vores 5 bedste tips til at finde frem til det helt rette domænenavn:

 

#1: Keep it simple

Det er ikke uden grund, at vi vælger dette punkt som det første. Dit domænenavn skal først og fremmest være nemt at huske, let at forstå og kunne staves uden problemer.

Som tommelfingerregel er det er en god idé, hvis du kan holde navnet under 18 tegn. Undgå desuden tal, bindestreger, specialtegn, forkortelser og grammatisk forkerte ord, da det forvirrer mere, end det gavner.

Overvej desuden at gå uden om bogstaverne æ, ø og å i dit domænenavn. Det er muligvis en del af dit personlige navn, som du gerne vil bruge, men det giver hurtigt problemer for de mennesker, der ikke anvender et dansk tastatur.

 

#2: Gør det let at huske

Det er ikke nok i sig selv, at dit domænenavn er kort. Det skal også være let at huske. Du kan altså ikke bare vælge en række forskellige bogstaver og antage, at det er nemt at huske, fordi det er kort.

Overvej, hvordan du skaber sammenhæng mellem dit domænenavn og din forretning – eventuelt med dit logo. Helheden er med til at gøre det lettere for folk at huske dit navn, og hvis de kan huske det, er der også større chance for, at de taster det i deres browser.

 

#3: Pas på med at kopiere

Det er fristende at ligge sig tæt op ad et andet domænenavn for at lukrere på konkurrenterne. Det er bare ikke en god idé, og du ender ikke bare med at komme i bad standing – du risikerer også at komme i karambolage med loven.

Vælg derfor et unikt domænenavn, der er fri for twister, ophavsretskrænkelser eller varemærkeproblemer.

 

#4: Tjek navnet på de sociale medier

Det er i sig selv en svær opgave at finde et godt domænenavn, der er ledigt, og vi er kede af at sige det, men domænet er ikke det eneste, der skal være tilgængeligt. Du kan også med fordel tjekke, om dit navn er ledigt på de sociale medier.

I dag er det svært at drive en forretning uden at være til stede på minimum ét socialt medie. Inden du lægger dig fast på et domænenavn, er det derfor en god idé at tjekke, om det samme navn er tilgængeligt på de platforme, du forventer at gøre brug af.

Undersøg desuden, om der er skrevet nogle hashtags med navnet, som du ikke ønsker at have forbindelse til.

 

#5: Vælg den rigtige domæneendelse

Når du begynder at søge på ledige domæner, vil du hurtigt opdage, at mange af de gode .dk og .com endelser er optaget. Det skyldes, at det er de mest populære herhjemme, men det er ikke nødvendigvis en ulempe. Du kan nemlig overveje, om du skal kaste dig ud i en anden domæneendelse – der er nemlig kommet mange nye til.

Det kan eksempelvis være:

  • .shop – hvis du skal drive en webshop.
  • .me – hvis det er en personlig blog, du har i tankerne.
  • .ninja – hvis du vitterligt er en ninja på dit område.
  • .tech – hvis du vil starte en avanceret tech-virksomhed.

Mulighederne med domæneendelser føles uendelige, og der kommer hele tiden nye til. Vores bedste forslag er, at du – med ovenstående råd i baghovedet – bruger en domænetester til at se, hvad der er muligt for dig.

FAQ

Domænenavn og sociale medier – hvad skal jeg huske?

Inden du vælger et domænenavn, så tjek, om det er ledigt på de sociale medieplatforme, du ønsker at anvende. Undersøg også, om der er hashtags forbundet med navnet, som du ikke ønsker at sidestilles med.

Hvad er et domænenavn?

Domænenavnet er det navn, du taster i din browser, når du skal besøge en hjemmeside. Fx www.domænenavn.dk.

Hvor langt skal mit domænenavn være?

Som udgangspunkt bør du holde dit domænenavn under 18 tegn, så det er let at huske.

Starter – Dandomain.dk

1-klik installation:  Ja
3 e-mailadresser
Dansk support på e-mail
Dansk support på telefon
1 GB hukommelse
10 GB serverplads
Læs mere
Pris pr. måned
12,90,-

Basic Suite - simply.com

1-klik installation:  Ja
E-mail:  Ubegrænset
Trustpilot:  4,8 ud af 5,0
Support:  E-mail
Trustpilot:  4,8 ud af 5,0
Support:  E-mail
1-klik installation:  Ja
E-mail:  Ubegrænset
Trustpilot:  4,8 ud af 5,0
Support:  E-mail
Læs mere
Pris pr. måned
DKK 9,50

Wannafind Webhotel

1-klik installation:  Ja
3 e-mailadresser
Dansk support på e-mail
Dansk support på telefon
10 GB serverplads
1 GB hukommelse
Læs mere
Pris pr. måned
12,90,-

Start-Up – Smartweb.dk

Godkendt af e-mærket
Google Shopping
PriceRunner mfl.
Fri support på dansk
Webshop inkl. website & blog
Let’s Encrypt SSL
OnPay betalingsmodul
Facebook Shopping
Flytning af din webshop
Hosting & opdateringer
Importmodul
Læs mere
Pris pr. måned
189,00,-

Starter – Scannet.dk

1-klik installation:  Ja
E-mail:  Ubegrænset
Dansk support Telefonsupport: 7:00-19:00
25 GB serverplads
25 GB serverplads
Læs mere
Pris pr. måned
DKK 99,00

Der findes ikke 
dumme spørgsmål

Kontakt os

    Om os

    Hos ledigedomæner.dk er det vores mål at hjælpe danskerne til at blive klogere på domæner. Det er en teknisk verden, langt de færreste kender til, og det kan være svært at finde hoved og hale i den. Hvad er op, og hvad er ned?

    (c) 2021