Skal du flytte dit domæne? Sådan rykker du videre til et nyt webhotel

Er du faldet over et godt tilbud på et webhotel, som du gerne vil flytte dit domæne over til? Eller har du brug for at samle flere af dine domæner under den samme hostingudbyder, så det bliver lettere og mere overskueligt at administrere? Vi præsenterer her tre trin til at rykke dit domæne videre til et nyt webhotel. 

Det kan for mange virke som en uoverskuelig opgave at flytte sit domæne fra et webhotel til et andet. Men er man utilfreds med prisen, hastigheden eller supporten hos sin nuværende hostingudbyder, kan der være god grund til at lede efter en ny. Og hvis du administrerer et eller flere domæner med forskellige webhoteller, kan det være en god idé at samle dem under det samme webhotel – både prismæssigt og administrativt. 

Tre trin til at flytte dit domæne til et nyt webhotel

Allerførst skal du selvfølgelig finde ud af, hvilket webhotel du ønsker at flytte dit domæne til. Hvad er din grund til at flytte dit domæne? Leder du efter en billigere løsning, mere plads eller telefonisk support i stedet for kun at kunne kontakte din hostingudbyder over mail? 

Med behovet på plads er du klar til at flytte dit domæne – du skal bare følge disse tre trin:

 

Trin 1: Vælg webhotel

Når du har valgt, hvilket webhotel der skal være dit domænes nye hjem, skal du som det første trin give din nye hostingudbyder besked om, at du gerne vil flytte dit domæne til dem. Det kan du gøre inde på den pågældende udbyders hjemmeside. 

 

Trin 2: Backup

Det andet trin handler om backup. Der er vigtigt, at du kopierer din hjemmesides filer og database over på det nye webhotel. På samme måde skal du også flytte din e-mail til den nye e-mailserver. 

Da dette er et meget vigtigt trin, kan det være en god idé at kontakte enten din nuværende eller nye hostingudbyder for teknisk support. Så er du helt sikker på, at du gør det på den rigtige måde.

 

Trin 3: Opdater DNS

DNS (Digital Name System) peger hen på det sted, hvor din hjemmesider ligger – altså peger det hen på dit webhotel. Dermed kan man sige, at DNS sørger for at dirigere besøgende hen på det rigtige domæne, og derfor skal du huske at ændre DNS i samme ombæring som flytningen af dit domæne. 

I forbindelse med flytningen vil din nye hostingudbyder normalt gøre det indledende arbejde med at flytte DNS fra det gamle webhotel til det nye. Hvis det er et .dk domæne, sker ændringen hos DK Hostmaster, og de vil derfor sende dig en e-mail med instruktioner. Du vil blive bedt om at logge ind på deres hjemmeside med dit bruger-id eller NemID, så du kan godkende ændringen af DNS.

 

LÆS OGSÅ: Oversigt: Her kan du få flere domæner på samme webhotel

FAQ BOKS

Hvad er DNS?

DNS (Digital Name System) peger besøgende hen på det sted, hvor din hjemmesider ligger. Dermed er DNS vigtigt for, at besøgende lander på den rigtige hjemmeside, når de søger efter dit domænenavn.

Hvad kan være en grund til at flytte et domæne til et nyt webhotel?

Det kan være, at du ønsker en billigere løsning, en bedre hastighed eller en anden type support. Og administrerer du et eller flere domæner med forskellige webhoteller, kan det også være en god idé at samle dem på det samme webhotel.

Hvordan flytter jeg mit domæne til et nyt webhotel?

Du kan følge de tre trin i denne artikel:
1) Vælg webhotel
2) Backup
3) Opdater DNS

Starter – Dandomain.dk

1-klik installation:  Ja
3 e-mailadresser
Dansk support på e-mail
Dansk support på telefon
1 GB hukommelse
10 GB serverplads
Læs mere
Pris pr. måned
12,90,-

Basic Suite - simply.com

1-klik installation:  Ja
E-mail:  Ubegrænset
Trustpilot:  4,8 ud af 5,0
Support:  E-mail
Trustpilot:  4,8 ud af 5,0
Support:  E-mail
1-klik installation:  Ja
E-mail:  Ubegrænset
Trustpilot:  4,8 ud af 5,0
Support:  E-mail
Læs mere
Pris pr. måned
DKK 9,50

Wannafind Webhotel

1-klik installation:  Ja
3 e-mailadresser
Dansk support på e-mail
Dansk support på telefon
10 GB serverplads
1 GB hukommelse
Læs mere
Pris pr. måned
12,90,-

Start-Up – Smartweb.dk

Godkendt af e-mærket
Google Shopping
PriceRunner mfl.
Fri support på dansk
Webshop inkl. website & blog
Let’s Encrypt SSL
OnPay betalingsmodul
Facebook Shopping
Flytning af din webshop
Hosting & opdateringer
Importmodul
Læs mere
Pris pr. måned
189,00,-

Starter – Scannet.dk

1-klik installation:  Ja
E-mail:  Ubegrænset
Dansk support Telefonsupport: 7:00-19:00
25 GB serverplads
25 GB serverplads
Læs mere
Pris pr. måned
DKK 99,00

Der findes ikke 
dumme spørgsmål

Kontakt os

    Om os

    Hos ledigedomæner.dk er det vores mål at hjælpe danskerne til at blive klogere på domæner. Det er en teknisk verden, langt de færreste kender til, og det kan være svært at finde hoved og hale i den. Hvad er op, og hvad er ned?

    (c) 2021