Kunne du tænke dig at starte din egen blog? Så kan det være en god idé først og fremmest at få fat i et godt domænenavn. Læs med her og få vores gode råd til, hvad du skal være opmærksom på.
Hvis du har en blogger i maven, har du sikkert allerede en idé om, præcis hvad bloggen skal handle om. Måske har du også en idé til navnet på bloggen – altså dit domænenavn. Og det kan faktisk være meget fornuftigt at begynde din blog med at sikre dig det helt perfekte domænenavn.
For at gøre det nemt og overskueligt har vi her samlet 4 gode råd til det gode domænenavn.
Det kan være fornuftigt at lave en lille brainstorm på fem til ti søgeord, der beskriver din branche eller din vision for din blog. Det kan være en god idé, uanset om du er helt tom for idéer eller allerede har en idé til et domænenavn – for du kan ikke være sikker på, at “dit” domænenavn er ledigt.
Noget af det allervigtigste ved et domænenavn er, at det let at huske, stave og forstå. Du skal jo helst ikke gøre det svært for folk at finde og besøge din blog.
Prøv at styre uden om bindestreger, forkortelser og tal – og hold som udgangspunkt domænenavnet under 18 tegn. I de fleste tilfælde vil det også være fint at undgå bogstaverne æ, ø og å, medmindre du er meget dedikeret til kun at tiltrække danske læsere med danske tastaturer.
Når du er nået frem til et eller flere bud på det helt rigtige domænenavn til din blog, kan du måske blive skuffet, når du begynder at søge efter ledige domæner – for eksempel på DanDomain.dk. Domænenavne med endelserne .dk og .com er vældig populære og kan ofte være optaget allerede.
Men der findes en række alternative domæneendelser, du kan kaste dig ud i. Det kunne for eksempel være .tech, hvis du skal lave en tech-blog eller .me, hvis det er en mere personlig blog.
LÆS OGSÅ: Domæner: Nye domæneendelser – hvad skal du vide om dem?
Det kan være klogt også at tjekke domænenavnet på sociale medier, inden du tager den endelige beslutning. Et domænenavn kan nemlig godt være ledigt, mens det tilsvarende navn er optaget af en bruger på Facebook eller Instagram. Derfor bør du tjekke dit domænenavn på de sociale medier, du gerne vil bruge som supplement til din hjemmeside, inden du vælger.
Hos ledigedomæner.dk er det vores mål at hjælpe danskerne til at blive klogere på domæner. Det er en teknisk verden, langt de færreste kender til, og det kan være svært at finde hoved og hale i den. Hvad er op, og hvad er ned?